een foto nabewerken

Voordat je een foto op je website plaatst, zal deze foto nabewerkt en op maat gemaakt moeten worden. De Rotterdamse Fotografieschool organiseert regelmatig workshops Lightroom voor Beginners.

Je gaat onder begeleiding en samen met je medecursisten Adobe Photoshop Lightroom ontdekken en zien wat de mogelijkheden zijn.

In deze beginnerscursus worden de grondbeginselen van dit workflow- en bewerkingsprogramma stapje voor stapje behandeld. Je leert de beste en meest toepasbare eigenschappen kennen.

Adobe Photoshop Lightroom sluit perfect aan bij de werkwijze en wensen van de serieuze amateurfotograaf/ kunstenaar die foto’s op een website moet plaatsen.

Wat komt er onder andere aan de orde tijdens deze cursus?
* behandeling en basis uitleg van Lightroom
* hoe ga je de foto’s en mappen op je computer organiseren
* hoe ga je bestanden importeren
* hoe kan je op een eenvoudige wijze foto’s selecteren
* hoe kan je de RAW-bestanden ontwikkeling
* wat kan je met virtuele kopieën
* hoe bewerk ik de bestanden
* wat zijn voorinstellingen en wat doe je er wel en niet mee
* hoe werkt het exporteren

De cursus wordt een aantal keren per jaar in de locatie aan de Coolhaven te Rotterdam georganiseerd. Lees meer …

Het is aan te bevelen dat je, voordat de cursus begint, reeds in het bezit bent van Adobe Lightroom Classic CC (voor desktop). Je kunt hier een gratis proefversie van Lightroom downloaden.

hoe fotografeer ik mijn kunstwerk

Professionele reproducties van schilderijen en foto’s van sculpturen vereisen vaak het gebruik van een technische camera maar ook met je digitale (spiegelreflex)camera kan je uitstekende resultaten behalen. Gebruik fotolampen (continu licht) of twee flitsers met softboxen.

Je flitsers hoeven geen gigantische lichtopbrengst te hebben omdat je niet maximaal hoeft te diafragmeren. Aangezien je camera op een statief moet staan kan je, omdat het onderwerp niet beweegt, een relatief lange sluitertijd kiezen als je fotolampen gebruikt. Lichtvlekken moeten hoe dan ook vermeden worden.

Zorg in ieder geval dat een schilderij zo vlak mogelijk aan de muur hangt. Indien er glas voor het werk zit, probeer dit er tijdelijk af te halen, want glas geeft hinderlijke reflectie!

Stel je camera in op de juiste witbalans voor het gebruikte licht. Gebruik altijd een grijskaart om de lichtintensiteit op de 4 hoeken en in het midden te meten (dit moet overal gelijk zijn).

Fotografeer de grijskaart of de kleurenkaart mee. Wanneer de kleuren op de gefotografeerde kleurenkaart overeen komen met de werkelijkheid, zal je schilderij op de foto ook de natuurlijke kleuren hebben.

Fotografeer in ieder geval in RAW en gebruik een goed beeldbewerkingsprogramma (Lightroom).

Workshop?
We gaan samen aan de slag om schilderijen/kunstwerken, die jezelf gemaakt hebt, te fotograferen. We gaan de bestanden bewerken en je plaatst onder onze begeleiding je foto’s op je eigen website. Het is volgens ons de beste manier om het zelf te leren en het de volgende keer zelf uit te voeren.

De kosten voor deze privé workshop zijn € 85,00 per uur (minimaal twee uur). Aan een privé workshop kunnen maximaal vier mensen deelnemen (uw partner, collega en dergelijke).

Aanmelden via het contactformulier.

© Copyright 2022 - portfolio website online